Langinkoski - Kymijoki

Langinkoski perhokalastusalue

Langinkoski on Metsähallituksen hallinnoima kiintiöity erityiskalastuskohde ja Langinkoskenhaaran alin koski, laskien vetensä suoraan mereen. Langinkoskella ainoa sallittu kalastusmuoto on perinteinen perhokalastus ja alue soveltuukin siihen erinomaisesti.

Langinkoski tunnetaan erityisesti meritaimenpaikkana, mutta alueelta tavoittaa myös lohta. Alueen alimpana koskena se houkuttelee merestä jokeen nousevia meritaimenia pitkin kevättä sekä alkutalvesta. Langinkoski on kalastettavissa molemmilta rannoilta, ja puolen vaihto onnistuu kosken alapäässä joen ylittävän maantiesillan kautta. Meritaimenen kalastukseen parhaat paikat löytyvät heti sillan yläpuoleisen välisuvannon molemmilta rannoilta, sekä aivan kosken niskalta. Lohen tavoittaa helpoiten niska-alueelta, mutta myös alapuoleiset alueet voivat tarjota lohikontakteja. Langinkosken kalastus alkaa Siikakosken lupa-alueesta poiketen jo joulukuun alusta, joten jäätilanteen salliessa on alueella mahdollista kalastaa läpi talven.

Langinkoskelta on myös erityisen hyvät mahdollisuudet tavoittaa lohen ja meritaimenen lisäksi muita Kymijoen kalalajeja kuten toutain, kuha, turpa sekä paikallinen taimen.

Kalalajit

Lohi, meritaimen, taimen, siika, tuotain, turpa

Kalastuslupa

Kalastusluvan ostaminen

Koskikohtaisten kalastuslupien lisäksi tulee 18-64 vuotiailla olla kalastonhoitomaksu maksettuna ennen kalastuksen aloittamista.

Rasvaevällinen lohi ja taimen tulee vapauttaa

Luonnossa lisääntyneillä lohilla ja taimenilla on selkä- ja pyrstöevän välissä rasvaevä. Istutetuilta kaloilta tämä evä on poistettu. Kaikki rasvaevälliset lohet ja taimenet tulee vapauttaa. Rohkaisemme vapauttamaan myös rasvaevättömät taimenet ja lohet luonnonkalakantojen vahvistumisen turvaamiseksi. Rasvaevätönkin emokala on joen tulevaisuuden kannalta tärkeä.

Pyydystä ja Päästä oikein

  • Käytä kumihavaksellista haavia.
  • Käsittele kalaa märillä käsillä.
  • Vältä kalan nostamista ilmaan, roikottamista ja laskemista maalle.
  • Väsytä kala mahdollisimman nopeasti. Vältä väsyttämisen tarpeetonta pitkittämistä.
  • Väkäsettömien koukkujen käyttö on suositeltavaa.
  • Ennen vapauttamista elvytä kala kunnolla. Pidä pää ylävirtaan. Älä pumppaa kalaa. Lämpimässä vedessä kalan elpymisessä kestää tovi.

Sähköposti:
info@kalastajankymijoki.fi