Ruhavuolle - Kymijoki

Ruhavuoteen perhokalastusalue

Siikakosken kalastuslupa-alue alkaa ylimpänä sijaitsevasta Ruhavuolteesta. Paikka on nimensä mukaisesti kahden suvannon väliin jäävä kiivasvirtainen vuolle. Alue sopii erinomaisesti perhokalastukseen ja onkin koko lupa-alueen ainoa vain perhokalastukseen pyhitetty kohde.

Ruhavuolteella kalastus tapahtuu perinteisen perhokalastukseen tapaan ylhäältä alas laskemalla. Alueen ylä- ja alapäässä on erilliset heittolaiturit helpottamaan vuolteen kalastusta. Kalastusalue ja lasku alkaa yläosan laituriin merkatulta mustalta lankulta ja päättyy alaosan laiturin päähän. Yläpään laiturin mustan lankun yläpuolinen alue on yrityskalastuskäytössä, mutta mikäli alue on vapaana yrityskäytöstä, voi sitä kalastaa osana Ruhavuolletta. Vuolteen ylä- ja keskiosa on matalahkoa ja hidasvirtaista aluetta ja vuolteen alaosa voimakasvirtaisempaa ja syvempää virtaa. Tämän vuoksi useat kalastajat vaihtavat laskun loppuvaiheilla vapaa kalastaakseen alaosan nopeammin uppoavalla siimalla.

Ruhavuolle on suosittu kalastusalue läpi lohenkalastuskauden, joten avuliaita kanssakalastajia alueelta löytää lähes aina. Ruhavuolteelle on oma parkkipaikka sen välittömässä läheisyydessä ja Ruhavuolteelta löytyy lupa-alueen ainoa laavu ja tulipaikka.

Kalalajit

Lohi, meritaimen

Kalastuslupa

Kalastusluvan ostaminen

Koskikohtaisten kalastuslupien lisäksi tulee 18-64 vuotiailla olla kalastonhoitomaksu maksettuna ennen kalastuksen aloittamista.

Rasvaevällinen lohi ja taimen tulee vapauttaa

Luonnossa lisääntyneillä lohilla ja taimenilla on selkä- ja pyrstöevän välissä rasvaevä. Istutetuilta kaloilta tämä evä on poistettu. Kaikki rasvaevälliset lohet ja taimenet tulee vapauttaa. Rohkaisemme vapauttamaan myös rasvaevättömät taimenet ja lohet luonnonkalakantojen vahvistumisen turvaamiseksi. Rasvaevätönkin emokala on joen tulevaisuuden kannalta tärkeä.

Pyydystä ja Päästä oikein

  • Käytä kumihavaksellista haavia.
  • Käsittele kalaa märillä käsillä.
  • Vältä kalan nostamista ilmaan, roikottamista ja laskemista maalle.
  • Väsytä kala mahdollisimman nopeasti. Vältä väsyttämisen tarpeetonta pitkittämistä.
  • Väkäsettömien koukkujen käyttö on suositeltavaa.
  • Ennen vapauttamista elvytä kala kunnolla. Pidä pää ylävirtaan. Älä pumppaa kalaa. Lämpimässä vedessä kalan elpymisessä kestää tovi.

Sähköposti:
info@kalastajankymijoki.fi