Mikä ihmeen Kalastajan Kymijoki?

Lohenkalastus, kuten kaikkien muidenkin kalalajien eri kalastusmuodot, on paljon muutakin kuin itse kalastustapahtuma. Vapa kädessä tapahtuva kalastus on tietysti kaiken huipentuma, mutta ennen tätä tapahtuu huomattavan paljon asioita, joita ainoastaan toiset kalamiehet ja kalanaiset ymmärtävät. Tapahtuu retkien suunnittelua, välineiden ja vieheiden hankintaa ja valmistusta, ajatusten vaihtoa toisten kalastajien kanssa sekä tietysti informaation keräystä eri lähteistä, koskien kalapaikkoja, tarvittavia välineitä, olosuhteita ja niin edelleen.

Lukeminen kannattaa aina, näin sanoi jo vanha kansa, mikä pitää tänäkin päivänä paikkansa. Esimerkiksi lohenkalastuksesta löytyy kirjoitettua kirjallisuutta lähes loputtomiin asti, mutta nykypäivänä teknologian kehityksen myötä ajankohtaisen tiedon jakaminen sosiaalisen median eri kanavien kautta, on erittäin vaivatonta ja helppoa. Sosiaalista mediaa ei pidäkään pitää kirjoitetun kirjallisuuden vihollisena, vaan nämä ovat ainoastaan kaksi eri lähdettä, joista molemmista voi olla suunnattoman paljon hyötyä kalastajalle. Me rakastamme ajatusta vanhan lohenkalastuksesta kertovan kirjan lukemisesta viskilasin ääressä, mutta toisaalta on erittäin jännittävää, kun pystyt seuraamaan lempikalapaikkasi tapahtumia sosiaalisen median välityksellä lähes reaaliaikaisesti, samalla kun odotat omaa retkeäsi samalle kalapaikalle.

Rakkaudesta lajiin

Kalastajan Kymijoki on kanava, joka kerää ja jakaa ajankohtaista tietoa Kymijoella tapahtuvasta kalastuksesta. Se on kolmen intohimoisen lohenkalastajan näkemys siitä, minkälainen hyvä kalastusmedia tulisi olla. Tämä onkin ollut kantava idea koko projektin ajan; Kalastajilta kalastajille. Kalastusvuosiemme aikana meille on kehkeytynyt näkemys siitä, minkälaista informaatiota olisi hyvä olla saatavilla, ja tätä näkemystä haluamme toteuttaa ja edelleen jakaa muille kanssa kalastajille. Kalastajan Kymijoki on taloudellisesti riippumaton hanke, ja teemme tätä ainoastaan osana tätä hienoa harrastusta ja mikä tärkeintä, rakkaudesta lajia ja Kymijokea kohtaan. Toivomme vilpittömästi, että Kalastajan Kymijoesta on hyötyä juuri sinulle, olit sitten aloitteleva kalastaja tai jo vuosien kalastuskokemuksen omaava konkari.

Kalastusterveisin Toni, Tuomo ja Jarno

TiimiMiehet Kalastajan Kymijoen takana

Toni Valkonen
Toni Valkonen
Tuomo Kilpi
Tuomo Kilpi
Jarno Ollikainen
Jarno Ollikainen

Sähköposti:
info@kalastajankymijoki.fi